Historien om Wolters Kluwer (Svendborg afdelingen) og udviklingen af software til revisorer

I januar 1967 blev Sydfyns Datacentral stiftet af Svendborg Bank, Sparekassen for Svendborg og Omegn, Sydfyns Diskontobank i Fåborg samt Svendborg Avis. Alle fire stiftere var samtidig kunder i butikken, men der blev også åbnet for eksterne servicekunder. Alle data blev registreret på hulkort, men allerede i 1969 blev der investeret i en optisk læser, en af de første af sin art i verden, - og der blev lavet aftaler med en række sydfynske revisorer om læsning og behandling af deres indtastninger. Samlet set nåede det årlige antal posteringer op i ca. 2 millioner

Godt ti år efter stiftelsen af Sydfyns Datacentral var revisorerne blevet den vigtigste kundegruppe, og EDB-udstyret havde udviklet sig med en så hastig vækst, at man nu kunne begynde at udvikle et administrationssystem til brug på kundernes eget EDB-udstyr. Systemet SD 7-30 blev udviklet til brug på mikro-computeren SPC-1 fra Dansk Data Elektronik. Sydfyns Data kunne i denne periode levere det komplette skrivebord med indbygget computer.

Op igennem 1980'erne blev DOS fra Microsoft langsomt men sikkert en bredt anerkendt platform, og i 1989 kunne programmet SD-Revisor til DOS præsenteres. I mellemtiden var navnet Sydfyns Datacentral blevet ændret til Sydfyns Data, idet produkterne nu udelukkende henvendte sig til mikro-computere og de nye PC'er fra IBM. Udover revisorsystemer blev der bl.a. udviklet forskellige løsninger til de danske gartnerier og Grønlands hjemmestyre.

Bill Gates og Microsoft fik i løbet af 1990'erne succes med Windows og det samme gjorde Sydfyns Data med SD-Revisor, der blev et kendt produkt blandt revisorer over det meste af landet. Grundet den knap så markante lokale forankring, valgte man i 1998 at ændre det lokalt klingende navn Sydfyns Data til Focus IT, og det var under dette firmanavn, at man i 1999 kunne præsentere den første version af IT Revisor til Windows.

I en lang periode blev der flirtet med salg og support af hardware og andre ydelser, men det stod hurtigt klart, at Focus IT burde fokusere på det, der længe havde været kerneforretningen i virksomheden; udvikling af software til revisorer. Med denne indsigt blev Focus IT i 2005 overtaget af medarbejderne, og virksomheden var således medarbejder ejet indtil 1. januar 2017, hvor den blev købt af Wolters Kluwer Danmark. 

I dag er Wolters Kluwer Danmarks førende leverandør af software til revisorer med et antal årlige posteringer, der formodentlig nu er omkring 200 millioner.