Dansk Revision er effektive
I de fleste afdelinger hos Dansk Revision har man for en del år siden taget en strategisk beslutning om at centralisere driften af blandt andet IT Revisor med Citrix & Terminal Server, leveret og serviceret af IT Company

Hvis man sammenligner et klient / server miljø med en Citrix / Terminal server miljø er der både fordele og ulemper.

Ved at centralisere afviklingen af kerne programmerne og dermed også af opdateringen og vedligeholdelsen opnås nogle væsentlige fordele:

  • Sikringen i form af sikkerhed og adgang kan styres via en central placeret server, således at man kan vælge imellem forskellige måder at logge på med.
  • Hvis man ønsker at arbejde hjemmefra, kan man via Citrix tilvælge en såkaldt Token løsning, som sikrer adgangen til serveren og derved gøre det meget nemt at tilgå løsningen sikkert via en almindelig hjemmeside. Dette gør at man ikke længere skal tænke på Firewalls og VPN tunnel adgange for at skabe en sikker forbindelse til firmaet.
  • Vedligeholdelsen på den centrale server eller servere kan forenkles meget, da hver server kan afvikle programmer for 30-50 brugere afhængig af kravene fra programmerne, der bruges.
  • Når man vælger en central afvikling, kan man derved ændre hele investeringen til IT løsningen på sigt, da man på klientsiden vælger en tynd klient, som ikke skal vedligeholdes med software af nogen form, og derfor kan man bruge nogle ekstra penge på en redundant server eller en kraftigere server, således at både sikkerheden og hastigheden forbedres.
  • Med de nye Quad Core processorer kan man via en server udnytte CPU, RAM og Disk på en mere optimal måde, da den er låst til kun at afvikle udvalgte programmer (i modsætning til en computer der skal afvikle alle programmer, der bruges i dagligdagen og derefter flytte data via netværket, som der også stilles større og større krav til i dag).

Ulempen i forhold til et klient / server miljø er først og fremmest, at centraliseret afvikling af store programmer for mange samtidige brugere, placerer hele firmaets forbrug af computer regnekraft og hukommelse på en enkelt servermaskine, mens de (mange) klient computere ikke yder deres bidrag.
Det kræver simpelthen en server maskine med mange flere kræfter.
Læs her om Dansk Revisions gode oplevelse med en ny Quad Core processor server.

Om man så vælger Citrix eller ren Terminal server software, må afgøres ud fra de krav man i øvrigt har til løsningen.
Er der tale om en mindre løsning vil man oftest vælge en Terminal server, da prisen og funktionaliteten hænger godt sammen.
Er der derimod tale om en mellemstor eller større løsning, hvor man har sikkerhed, oppe tid og adgang i tankerne, kan Citrix give en helt anderledes dagligdag, da man kan opsætte flere servere og bruge flere servere til at afvikle det samme program på, og hvis den ene server skulle stoppe - så tager den anden automatisk over. Ønsker man let og ekstra sikker adgang til systemet, kan man tilvælge Token løsning.
Skal man afvikle mere end ét program såsom Word, Excel, Outlook og IT Revisor, kan Citrix desuden tilbyde Published Applications, som gør at programmet ikke er låst af en boks omkring programmerne, men derimod ser ud til at køre som et helt almindelig lokalt program, som man kan skifte imellem. Brugeren skal altså ikke være fortrolig med mere end et Windows skrivebord.

Skrevet af Michael Schou, Chefkonsulent & Partner, IT Company.