Fokusering, kundesamarbejde og specialisering er vores styrke
Da jeg i børsen læste et debatindlæg af erhvervsanalytiker Uffe Krogh, blev jeg så glad på vore kunders og egne (Focus ITs) vegne, at jeg fik lyst til at dele denne oplevelse med jer

Som medlem af kategorien små og mellemstore IT-virksomheder fremstår Focus IT, som et af de gode eksempler på en virksomhed med en strategi, der tager højde for de væsentlige punkter i Uffe Kroghs debat indlæg: IT-BRANCHEN SKAL FINDE PARTNERE Læs indlæg
• Manglende fokusering
• Manglende kundesamarbejde
• Manglende specialisering.

Fokusering
Focus IT a/s, tidligere Sydfyns Data har, som mange af jer ved, eksisteret i over 35 år. Produktporteføljen har i mange år været omfangsrig, men i de seneste år er der blevet fokuseret 100 procent på vores kerneprodukt - totalløsninger til revisorer i form af IT Revisor og til revisors kunder; IT Business.
Programmet IT Revisor er udviklet til at understøtte alle revisorers arbejdsprocesser i en integreret løsning, og ikke bare enkelte 'hjørner'.

Kundesamarbejde
IT Revisor bliver udviklet i samarbejde med vore kunder, som vi er i konstant dialog med. For os er kunderne et absolut nødvendigt ekspertpanel, der uforbeholdent tilkendegiver deres meninger, forventninger og feedback vedr. programmet.

Specialisering
For at kunne have empati og forståelse for vore kunders behov og ønsker, er flertallet af medarbejderne i udvikling og hotline revisoruddannede. Det sker ikke sjældent, at vore kunder giver udtryk for, hvor stor en hjælp det er at få en sagkyndig i 'røret'.
Men som alle andre i revisionsbranchen har Focus IT mærket, at revisorer i denne tid er en mangelvare, og når man som vi ønsker programudviklere med revisorbaggrund, ser det meget sort ud. Vi har i stedet - med succes - fundet medarbejdere fra en anden åre og selv stået for den nødvendige specialisering efterfølgende.

Selvom man løser problemet med fokusering, kundesamarbejde og medarbejdere, er der dog ikke grund til at tro, at vejen frem er sikret. Kampen om at få eksisterende og nye kunder til at bruge vores specialiserede totale løsning er naturligvis heller ikke uden hindringer - men det er et andet indlæg værdigt.
Alt peger heldigvis på at vi er på rette spor og sidste regnskab understøttede således også, at vi har truffet de rette valg. De første regnskabstal fra 2006/07 lader også til at vi kan se frem til et lyst 2008.